IT-yrityksen luovana johtajana osallistuin useaan hackathon-kilpailuun kiitettävällä menestyksellä.
Kolme suurinta olivat Kone, YIT ja Neste.
1. Kone – Demobooster
Kone halusi Demobooster-hackathonissa Tampereella 2016 uuden tavan visualisoida pohjaratkaisuja ja ihmisten liikettä rakennuksissa kaksiulotteisesti. Se havainnollistaisi paremmin miten ruuhkainen tila on tai miten kauan pitää odottaa hissejä. Ratkaisun piti olla myös yhteensopiva heidän käyttämänsä IBM Bluemix -alustan kanssa.
Ratkaisumme oli tehdä kartogrammeihin perustuva visualisaatio, joka sallisi datan esittämisen suoraan tilan pohjakaavassa. Alla olevassa kartogrammissa esimerkiksi on esitettynä maailmankartta bruttokansantuotteisiin suhteutettuna.
Sovellettuna pohjakaavanäkymiin, tilojen hallinnoija voi nähdä mitkä kerroksen alueet ovat kovassa käytössä, missä ihmiset norkoilevat kauimmin ja mitkä tilat vaativat huomiota. Meidän tiimimme demoehdotus lopulta voitti hackathonin.
2. YIT – Hack the Living
Rakennusyritys YIT ja IndustryHack järjestivät 2017 Hack the Living -innovaatiokilpailun asumispalveluille. YITHUB-ratkaisullamme pyrimme vastaamaan YIT:n asiakkaiden tarpeeseen tasapainottaa työ- ja perhe-elämä ja sen lisäksi elävöittämään yhteisöjä ja lisätä samalla YIT:n rakennusten arvoa hyödyttäen kaikkia YIT:n rakennusten läheisyydessä asuvia.
Koostin ohjenuoramme hackathoneihin blogikirjoitukseen Nortalin sivuilla: Four hints on hacking the hackathon.
3. Neste – Hack the Supply
Neste järjesti ensimmäisen 24 tuntia kestäneen hackathoninsa toukokuussa 2017 samanaikaisesti Helsingissä ja Singaporessa yhteistyössä Slushin kanssa. Tapahtumassa pohdittiin uutta konseptia Nesteen toimittajien arviointijärjestelmän kehittämiseksi ja digitalisoimiseksi.
Esittelin kolmessa minuutissa konseptimme hackathonin tuomareille.
Ideamme “Nesteen ekosysteemi vastuullisille toimittajille” keskittyi avoimuuteen ja läpinäkyvyyteen. Ekosysteemi oli verrattavissa LinkedIniin bioöljyn toimittajille. Nesteen toimittajat loisivat julkisen profiilin Nesteen verkostoon todistamaan, että ne ovat sertifioituja, mitä he tuottavat ja millaiset työolosuhteet heillä on. Insentiivinä olisi päästä ensisijaiseksi toimittajaksi.
Sosiaalisen verkoston saisi linkitettyä toimitusketjun suunnittelutyökaluihin ja selkeästi visualisoituun kojelautaan.
Yksityiskohtaisempi tarina on luettavissa blogikirjoituksestani: Pumping ideas for Neste.
Tiimiä on kiittäminen jokaisessa keississä. Hyvä me!